توضیحی در مورد مراحل AP
کلیرنس یا FBI Check یا همان (AP) Administrative Processing پروسه ایست که پس از انجام مصاحبه طی آن شما بایستی در انتظار بررسی سوابق و یا تأييد صلاحیت جهت دریافت ویزای مهاجرتی آمریکا باشید. این دوره معمولاً از ۲ هفته به بالا می باشد و پس ازآن در صورت تایید صلاحیت، از طریق ایمیل سفارت از نتیجه آن مطلع خواهید شد.
در حالت عادی اگر سفارت تشخیص دهد که شما واجد شرایط دریافت ویزا میباشید، پاسپورت شما را نگه داشته و چند روز آینده با درج ویزا، آنرا به شعبه پستی که قبلاً تعیین کردهاید(در زمان رجیستر در سایت سفارت) ارسال میکنند.
اما در صورتیکه سفارت تشخیص دهد که سوابق شما نیاز به بررسی بیشتری دارد، برگه ای بمعروف به برگه ای پی به شما داده میشود و از شما خواسته میشود به کشور خود بازگردید و از طریق سایت سیس یا مثلا سایت سفارت پیگیر نتیجه بررسی شوید. در صورتیکه ویزای شما تایید شود، بایستی به محل سفارت رفته و گذرنامه تان را تحویل دهید و پس از چند روز از مرکز پستی تعیین شده گذرنامه و ویزا را دریافت نمایید. و یا میتوانید از خدمات پیکاپ ویزا استفاده کنید.
مطالعه بیشتر؛ پیکاپ شخصی
مطالعه بیشتر؛ پیکاپ موسسه
در صورتی که مرحله AP تا ۳۰ سپتامبر برنامه DV ادامه پیدا کند و خبری از ویزا نباشد، کیس شما واجد شرایط برای دریافت ویزا شناخته نشده است و دیگر نباید منتظر دریافت ویزا باشید. این مسئله معمولا برای سربازان خدمت در ارگان خاص صادق است و حتی در صورت ویزا شدن همسر (خانم) امکان صدور ویزا از طریق خانوادگی وجود نخواهد داشت. تعداد زیادی از این موارد به دلیل طولانی شدن مسئله به جدایی ختم شده است!
در تمامی مدت پس از حضور در سفارت می توانید شرایط و وضعیت کیس خود را از طریق لینک زیر پیگیری نمایید:
https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
با توجه به بررسی کلیر شدن ماهانه کیسهای لاتاری ۲۰۲۲ گمان میرود که سازمان های ذیربط از تهدید زمانی کلیر شدن تمامی کیس های مصاحبه شده بیم دارند ولی این مسئله به صورت کامل روشنگری نشده است و قابل استناد نیست و نظر شخصی نویسنده این مطلب است.
کلیرنس ویزای آمریکا پروسه ایست که توسط وزارت امور خارجه آمریکا صورت می گیرد و همه چیز به فرد مصاحبه کننده در سفارت این کشور بستگی دارد. این فرد اگر نسبت به موضوعی در درخواست شما تردید داشته باشد آن را برای بررسی بیشتر وارد پروسه کلیرنس می کند. البته برای اکثر ایرانی ها این اتفاق رخ خواهد داد و دلایل متفاوتی دارد که بعضی از آن ها به نظر مستقیم افیسر مصاحبه کننده بستگی دارد.
در این پروسه شرایط لازم برای رد یا قبول برخی از متقاضیان ویژه ویزا مورد بررسی قرار می گیرد. این فرآیند شامل ارسال درخواست صدور ویزا به مقر وزارت امور خارجه در واشنگتن جهت تحقیق در مورد احتمال اتهام به جاسوسی، تروریسم و صادرات غیرقانونی فناوری به خارج از ایالات متحده آمریکا است. در واقع این پروسه وظیفه دارد تا آمریکا را از خطرات احتمالی ناشی از نفوذ نیروهای بیگانه به داخل خاک این کشور و سوءاستفاده این نیروها از تکنولوژی و علم حاضر در آمریکا یا عملیات خرابکارانه جهت مقابله با منافع آمریکا و دیگر ملت ها و همچنین سلب آرامش و صلح در امان نگاه دارد. به همین دلیل اکثر کیس های داری رشته های حساس و دارای تحصیلات تکمیلی وارد این پروسه خواهند شد.
📌سازمان های مرتبط با بررسی سوابق:
علاوه بر وزارت امور خارجه آمریکا، سایر سازمان ها و آژانس های مرتبط مخصوصا نهادهای تحت نظارت وزارت امنیت خارجی آمریکا نیز به بررسی شرایط ورود می کنند. برخی از این نهادها عبارتند از: FBI، CIA، آژانس اجرای قانون مبارزه با مواد مخدر، وزارت بازرگانی، گروه دفتر خزانه داری کنترل دارایی های خارجی، اینترپل و وزارت دفتر امور امنیت بین المللی و منع گسترش سلاح های هسته ای.
📌آخرین اطلاعات مربوطه به کلیرنس و صدور ویزا یک ضرب امریکا بعد از بحران ویروس کرونا، سفارتهای امریکا موظف به رعایت موارد زیر میباشند:
- انجام آزمایشات بیماری کرونا pcr برای همه انواع ویزا مهاجرتی و غیر مهاجرتی.
- صدور ویزا مشروط به تعهد متقاضی به ورود به خاک امریکا تا مدت شش ماه پس از مدیکل.
📌دسته بندی ملیت ها:
کشور آمریکا ملیت های مختلف را در دسته بندی های متفاوتی قرار داده و پروسه بررسی مدارک آنها با توجه به این دسته بندی های صورت می گیرد. ایرانی ها در بالاترین رده خطر قرار دارند خودتان می توانید تصور کنیدکه قرار گرفتن ملیت ایرانی در این دسته چه معنایی دارد و به چه دلیل ایرادهای عجیب و غریب از متقاضیان گرفته می شود. تفاوت در دعوت کیس های ایرانی در سه سفارت مورد نظر نیز با این مسئله بی ربط نیست!
📌بررسی ها چگونه صورت می گیرد؟
افیسری که با متقاضیان مصاحبه می کند در واقع اولین و مهمترین مسئول پرونده است. این فرد با ارزیابی که از پرونده و مصاحبه انجام می دهد تصمیم می گیرد که فردی را در مصاحبه رد یا قبول کند. البته این تصمیمات تا میزان قابل توجهی در سفارت و قبل از انجام مصاحبه گرفته شده است و افیسر میتوانید روی اون تجدید نظری داشته باشد ولی عموما همان نظر قبلی اجرا خواهد شد.
آفیسر موظف است تا هر یک از چک های امنیتی را بسنجد و تعداد این لایه های امنیتی لازم را برای شما چک کند که کدام یک نیاز هست و کدام یک نیاز نیست.
در صورتی که آفیسر تشخیص دهد چک کردن برخی از لایه ها ضروری است به شما می گوید که مرحله AP یا کلیرنس در مورد پرونده شما الزامی است مشکل خاصی وجود ندارد و باید منتظر کلیر شدن باشید. این زمان ارتباط مستقیمی به تعداد لایه های امنیتی لازم در مورد پرونده شما دارد مانند تخصیلات ارگان خدمتی جنسیت سن و موارد دیگر…
دلایل رد شدن صلاحیت ها و چکهای امنیتی بسیار متعدد هستند و هیچ گاه نیز به صورت دقیق اعلام نمی شود.
⛔️ سربازی:
یکی از مواردی که موجب رد درخواست بسیاری از متقاضیان شده همین مورد است. با وجود آن که سربازان نقشی در تعیین یگان خدمتی خود ندارند اما آمریکایی ها بر روی نام برخی یگان های خاص حساس هستند و به همین دلیل با درخواست افرادی که در این محل ها خدمت کرده اند موافقت نمی کنند.حتی نوع معافیت ها نیز مهم است و برخی معافیت ها باعث رد شدن درخواست ها می شود یا حتی افراد معاف نیز وارد پورسه کلیرنس میشوند.
⛔️ رشته تحصیلی و دانشگاه:
آمریکایی ها در این مورد بسیار حساس هستند و بسیاری از رشته های با ربط و بی ربط را زیر ذره بین خود قرار می دهند مانند رسته مهندسی شیمی مهندسی نفت مهندسی هوافضا مهندسی عمران و….
⛔️ سوابق کاری:
گاهی اوقات اشتغال حتی چند ماهه در یک محل خاص موجب رد درخواست می شود. این موضوع نیز از قاعده و قانون خاصی پیروی نمی کند و برخی اوقات کار کردن در یک بیمارستان نیز موجب رد درخواست می شود! در این ماجرا حتی پیمانکارهای یک پروژه نیز مهم هستند و آنها نیز بررسی می شوند. در این موارد رتبه سازمانی نیز مهم نیست و یک کارآموزی که دو ماه در یک شرکت کار کرده نیز ممکن است رد درخواست شود!
⛔️ شبکه های مجازی:
برخی افراد به این دلیل رد شده اند. افسرهای مصاحبه کننده نسبت به برخی فعالیتهای مجازی شک می کنند و پروسه آنها وارد مراحل امنیتی می شود!
⛔️ وابستگی افراد خانواده به نهادهای قدرت:
در بسیاری از موارد افراد تصور میکنند که فرار کردن از شخصی از اعضای خانواده که وابستگی نظامی و یا سیاسی قوی دارد برگ برنده آنها است ولی چیزی که در عمل نشان داده شده سختگیری و حساسیت زیاد درمورد این وابستگیها است. البته افرادی خاصی وجود دارند که گویا از این بند معاف هستند از توضیح این مطلب صرف نظر میکنیم.
⛔️ تناقض و تعارض در کلام:
فارغ از اینکه تعارض و یا تناقض در گفتار شخص آیا ارتباطی به اصل محتوا دارد یا خیر؟
آفیسرها به این مورد بسیار حساس هستند و کوچکترین تناقض در گفتار مثل تاریخها را به منزله فریبکاری و دروغگویی قلمداد میکنند. تشخیص کذب در گفتار و اسناد و یا اشکار شدن ان در پروسه ای پی مساوی با ریجکت است.
⛔️ فعالیتهای مربوط به محتوا:
گاهی اوقات شخص قبولی سازمان را دارد ولی فعالیتهای عنوان شده در کیس با امنیت ملی و صلاحدید ایالات متحده منافات دارد مثل شرکت در درگیریهای خیابانی،شورش،اقدام مسلحانه و یا برای بعضی از بانوان ارتباطات خارج از اخلاق که ترس از روسپی گری شخص در آمریکا باشد. گاهی حتی تجاوز را آفیسر ایراد گرفته و صراحتا عنوان کرده من احساس میکنم خودتان در این مسئله دخیل بودید و از روی میل بوده است. پس ببینید شیوه بیان مطالب و درک حقوقی تا چه حد ضروری است.
نظر امنیتی مشورتی یا کلیرنس ویژه واشینگتن
که معمولاً به آن کلیرنس امنیتی, کلیرنس اداری, یافراوری اداری گفته میشود، فرایندی است که وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا و وابستههای دیپلماتیک ایالات متحده آمریکا برای تصمیمگیری در خصوص اعطای ویزای ایالات متحده آمریکا به متقاضیان روادید یا رد آن به کار میگیرند.
این فرایند شامل ارسال درخواستی از یک ایستگاه صدور ویزا به مقر وزارت امور خارجه در واشینگتن، دی.سی.,به منظور تحقیق در خصوص پروندهٔ فرد در رابطه با جاسوسی، تروریسم، و صدور غیرقانونی فناوری به خارج از ایالات متحده است.
این فرایند جدا از وزارت امور خارجه، سازمانهای دیگری در دولت فدرال ایالات متحده آمریکا، خصوصاً آنها که زیرمجموعهٔ وزارت امنیت داخلی ایالات متحده آمریکا هستند را درگیر میکند.
برخی از سازمانهای درگیر عبارتند از: افبیآی، سیا، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا، وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا، دفتر کنترل سرمایههای خارجی وزارت خزانه داری، و دفتر امنیت بینالمللی و عدم اشاعه وزارت امور خارجه. این فرایند ممکن است شامل چک کردن با پلیس بینالملل باشد.
فرایند صدور ویزای آمریکا
کلیرنس منشأ تاخیرهای طولانی در تعیین صدور ویزا برای یک شهروند غیرآمریکایی است. نتیجتاً دیوان محاسبات آمریکا در گزارشی در سال ۲۰۰۴ دریافت که «دانشجویان زمینههای علمی ممکن است به این دلیل به آمریکا نیایند و پیشرفت فناورانه آمریکا ممکن است به خطر بیفتد.»