نکات مهم تکمیل فرم DS-260

یک اشتباه رایج که هر سال شاهد آن هستیم این است که وقتی افراد DS-260 را شروع می کنند، شماره تاییدیه یا تاریخ تولد را با فرمت اشتباه وارد می کنند و در نهایت 3 بار امتحان می کنند. اگر 3 بار ناموفق تلاش کنید، DS-260 شما مسدود می شود. روند بازگشایی مجدد دشوار است زیرا باید با KCC و یا سفارت تماس بگیرید که روند بسیار کندی است که ممکن است هفته ها یا بیشتر طول بکشد. (بارها و بارها این مسئله پیش آمده که برای ورود اولیه به فرم DS-260 تاریخ تولد رو درست وارد میکنن ولی غافل از آنکه در فرم اولیه ثبت نام این تاریخ اشتباه وارد شده! یا آنکه جای اسم و فامیل در زمان ثبت نام جابجا وارد شده!)

برندگان لاتاریِ گرین کارت پس از مشاهده فرم قبولی در سایت dvprogram.state.gov میبایست اقدام به تکمیل فرم DS-260 به صورت آنلاین نمایند. این فرم اطلاعات کاملی از هویت، شرایط فعلی افراد و سوابق تحصیلی و شغلی و محل زندگی گذشته شان را شامل میشود. برندگان با تکمیل فرم DS-260 آمادگی خود را جهت ادامه مراحل مهاجرت، تهیه مدارک و حضور در سفارت جهت مصاحبه و تکمیل پرونده را اعلام میکنند و عدم تکمیل آن به منزله عدم تمایل به ادامه مراحل و تعیین وقت سفارت و متعاقباً عدم دریافت گرین کارت میباشد.

(DS-260, Online Immigrant Visa and Alien Registration Application)

(این مرحله مهمترین مرحله از پروسه هست و باید با دقت انجام بشه).
فرم “تقاضای ویزای مهاجرتی” یا همون DS-260 یک فرم آنلاین است که فقط برندگان لاتاری با کیس نامبرشون (موجود در نامه اول)+تاریخ دقیق تولدشون (میلادی) میتونن وارد این فرم بشن.
فرم DS-260 در چندین صفحه طراحی شده که هر صفحه شامل سوالاتی از وضعیت حال حاضر یا گذشته شماست . این فرم قابلیت Save داره و میتونید این فرم رو در چند مرحله تکمیل کنید لذا از وارد شدن به این فرم نترسید و فکر نکنید که به محض ورود باید یکباره تکمیلش کنید.

این فرم باید برای تمامی اعضای خانواده که همراه فرد برنده در فرم اولیه ثبت نام کرده اند تکمیل گردد. کیس اصلی برای تمامی اعضای خانواده فرم را تکمیل و نسبت به سابمیت آن اقدام نماید. اگر به هر دلیل کیس اصلی ریجکت شود سایر اعضای خانواده نیز از گرفتن ویزا محروم خواهند شد.

اگر شرایط شما به تازگی نسبت زمان ثبت نام اولیه در لاتاری تغییر پیدا کرده است (برای مثال ازدواج کرده اید، یا طلاق گرفته اید و یا دارای فرزندی شده اید) میتوانید پس از قبولی لاتاری، بدون نگرانی در فرم DS-260 خود اطلاعات همسر و فرزندانتان و تغییرات پیش آمده را درج کنید. همچنین در صورت قبولی در مصاحبه همراهان جدیدتان به همراه شما ویزای آمریکا را دریافت خواهند کرد.

در فرم ۲۶۰ بعد از اینکه با اطلاعات شخصیتون وارد فرم شدید، در اولین قسمت یعنی تب IV APPLICATION ، نام تمام اعضای خانواده که در ثبت نام اولیه لاتاری وارد کرده اید رو مشاهده خواهید کرد که با کلیک روی نام هر شخص ، فرم اون فرد باز میشه و فرد میتونه اقدام به تکمیل فرمش کنه . اگر در این مدت (از زمان ثبت نام لاتاری تا الان) تغییری در خانواده شما رخ داده ، بدین شرح عمل کنید :
1. اگر کسی به شما اضافه شده (همسر یا فرزند)، از گزینه ADD APPLICANT استفاده کنید و فرم وی رو ایجاد کنید. اگر فرزند تو راهی دارید فرم رو سابمیت کندی و سابمیت رو به بعد از تولد فرزند موکل نکنید. بعدا امکان اضافه کردن کوچولو وجود داره…
2. اگر نام کسی از خانوادتون رو در ثبت نام اولیه فراموش کردید که وارد کنید، دست نگه دارید چون شما نمیتونید از این گزینه ADD APPLICANT استفاده کنید و متاسفانه پرونده شما ریجکت هست.
3. اگر کسی از خانواده شما کم شده (طلاق یا فوت)، اصلا نباید وارد فرم اون فرد بشید یا اگر اشتباها وارد شدید نباید سابمیتش کنید.

روی نام هر شخصی که کلیک کردید و وارد فرمش شدید، سه تب خواهید دید : تب COMPLETE ، تب REVIEW و تب SIGN .
در تب Complete باید تمام سوالات رو پاسخ بدید و تمام صفحات رو یکی بعد از دیگری تکمیل کنید .
بعد از تکمیل تمام صفخات وارد تب Review میشید تا برای آخرین بار صحت تمام اطلاعاتتون رو چک کنید . (باید دقیق چک کنید چون بعد از Sign دیگه امکان تغییر اطلاعاتتون رو ندارید)
و پس از چک نهایی وارد تب Sign میشید تا فرمتون رو تایید نهایی کنید که پس از تایید نهایی ، به شما یک صفحه حاوی دو بارکد نمایش داده خواهد شد که باید از اون صفحه یک پرینت یا اسکرین شات تهیه کنید .
در ضمن در آخر و موقع سابمیت کردن فرم باید کیس نامبر خودتون رو بدون صفر وارد کنید مثلا کیسنامبر 2022AS00001234 به این شکل 2022AS1234 تغییر میکنه ( یعنی بدون صفرهای بعد از AS وارد کنید ).

مهم : اولین سوال در فرم DS-260 هر فرد اینه که توی کدوم سفارت میخواین مصاحبه بشین . از اونجایی که ایالات متحده در کشور ما سفارت نداره ، ما برای مصاحبه به زبان فارسی باید یکی از این سه سفارت رو انتخاب کنیم : آنکارا ، ابوظبی ، ایروان (افراد برای انتخاب هر یک از سفارت های امریکا در دنیا آزاد هستند). در این پست راجع به انتخاب سفارت توضیح دادم.

تکمیل این فرم نیاز به دقت بسیار بالایی دارد و بندگان باید در تکمیل آن حوصله لازم را به خرج دهند.

مهلت تکمیل و ارسال فرم DS-260:

برای ارسال DS-260 زیادم عجله نکنید، زیرا در این صورت یک سال در مورد انلاک آن برای رفع اشتباهات خود بحث خواهید کرد. (نمونه هایی از اطلاعات وارد شده نادرست: آدرس ایالات متحده، فراموش کردن حساب رسانه های اجتماعی، اطلاعات مدرسه، فراموشی وارد کردن ملیت دوم، اشتباه نوشتن ادرس، ننوشتن دیپلم یا ناقض وارد کردن آن، دروغ و کم گویی در فرم و اظهارت خلاف واقع). بهتر است قبل از اولین سابمیت، مطمئن شوید که همه چیز درست است، بنابراین فقط در صورت تغییر خانواده (همسر جدید ? یا فرزند ??) باید دوباره آنلاک کنید. آنلاک فرم DS-260 ساده نیست. KCC اغلب کند عمل میکند مخصوصا در آغاز پراسس پروندها، همچنین به عینه مشاهده کرده‌ایم که آنلاک و ارسال مجدد فرم (ریسابمیت) در صورت رعایت نکردن بعضی از شرایط گاهی می‌تواند باعث تأخیر در پردازش کیس شود.

معمولاً بعد از اطلاع از قبولی میتوانید اقدام به تکمیل فرم DS-260 نمایید. اما به خاطر داشته باشید هیچ ضرب الاجل یا مهلت خاصی برای تکمیل این فرم وجود ندارد. توصیه ما این است که فرم ها را با دقت بررسی کنید و با حوصله تکمیل کنید، توصیه می شود در همان ماه اول اعلام نتایج، فرمتان را تکمیل نمایید و کارتان را به تعویق نیاندازنید. اگر گذر نامه ندارید سریعاً اقدام به تهیه گذرنامه کنید در بدترین حالت یک هفته پس از ارسال مدارک گذرنامه به دست شما خواهد رسید و بعد از آن فرم ها را تکمیل کنید. میتوانید فرم ها را طی 10 روز یا یک ماه بعد از اعلام نتایج اولیه تکمیل کنید و مشکلی متوجه کیس شما نخواهد شد، توصیه میشود کسانی که کیس پایین دارند به مسئله زمان ارسال و سابمیت توجه داشته باشند. معمولاً دعوتنامه های مصاحبه برندگان لاتاری از اواخر مرداد ارسال شده و اولین دوره مصاحبه از اواخر اکتبر شروع میشود. بنابراین تمامی کیس ها، چه کیس نامبرهای پایین و چه کیس نامبرهای بالا میتوانند فرم ها را در زمان مناسب تکمیل کنند.

موارد مورد نیاز جهت ورود به فرم DS-260

کیس نامبر شما در نامه قبولی تان درج شده است. جهت باز کردن فرم DS-260 باید موارد زیر در دسترس شما باشد:

  •  دسترسی به اینترنت
  •  کیس نامبر فرد قبول شده
  •  تاریخ تولد برنده اصلی لاتاری
  • کانفرمیشن نامبر فرد قبول شده
  • نام خانوادگی

اطلاعات را صادقانه وارد کنید و اطلاعاتی رو که داخل فرم وارد میکنید برای همیشه نزد خودتون نگه دارید و در مراحل بعدی داخل امریکا هر کجا اطلاعاتی ازتون خواستن بر اساس اطلاعت داخل فرم پاسخ بدین. در سیستم دولتی آمریکا اصل بر صداقت هست مگر اینکه خلافش ثابت بشه.

زبان تکمیل کردن فرم DS-260

این فرم بایستی به صورت انگلیسی و با استفاده از کاراکترهای زبان انگلیسی تکمیل شود. تنها یک قسمت وجود دارد که باید به زبان فارسی آنرا تکمیل کنید و آن هم قسمت “نام شما به زبان بومی خودتان” میباشد. مابقی قسمت ها حتماً باید به انگلیسی تکمیل شود. در صورت عدم رعایت این موضوع و موضوعات مشابه، فرم شما ریجکت خواهد شد. تمامی حروف که در پر کردن فرم استفاده میکنید به صورت حروف بزرگ به صورت پیش فرض خواهند بود پس نگران نباشید.

اطلاعات مورد نیاز جهت تکمیل فرم DS-260

  • مشخصات شخصی و هویتی
  • پاسپورت همه اعضای خانواده
  • محل سکونت فعلی و گذشته
  • آدرس در آمریکا
  • مشخصات اعضای خانواده (شامل پدر و مادر، همسر و فرزندان)
  • اطلاعات سفرهای پیشین به ایالات متحده
  • اطلاعات شغلی، تحصیلی و تخصصی و آموزشی فعلی و گذشته
  • اطلاعات مربوط به سوابق سو پیشینه، پزشکی و سلامت
  • مشخصات شماره تامین اجتماعی
  • و غیره

آیا فرم DS-260 قابل ذخیره است؟

بله. فرم ها به صورت موضوعی و صفحه به صفحه طراحی شده اند و در هر مرحله امکان ذخیره فرم به صورت آنلاین وجود دارد.

طی هر مرحله شما باید اطلاعات مورد نیاز را وارد نماید و از انتهای صفحه روی گزینه Save کلیک کنید در این هنگام دو گزینه مشاهده خواهید کرد بر روی continue کلیک کنید مشاهده خواهید کرد که دوباره به همان صفحه سیو شده باز خواهید گشت (به دلیل مشاهده یا اعمال تغییرات بیشتر) اکنون باید بر روی next کلیک کنید تا به صفحه ی بعدی بروید.

به خاطر داشته باشید فرم های ثبت نام لاتاری که سال گذشته اقدام به تکمیل آن نموده اید فرمی از ساده ترین اطلاعات اولیه شما جهت شرکت داده شدن در لاتاری را شامل میشد، اما فرم DS-260 اطلاعات بسیار عمیق تر و جدی تری را در رابطه با افراد مطرح میکند و نیازمند دقت، جدیت و صداقت در زمان ارائه اطلاعات و تکمیل فرمها می باشد. فراموش نکنید این اطلاعات نقش بسیار مهمی در تایید یا ریجکت شدن شما در زمان مصاحبه در سفارت خواهد داشت، پس ما به شما توصیه میکنیم فرم را کاملا صادقانه و شفاف تحمیل کنید.

نحوه نوشتن ادرس در فرم 260

برای موضوعات جزئی مثل ادرس، شماره پلاک یا … اصلا فرم رو انلاک نکنید و زمان مصاحبه قبل از مصاحبه به آفیسر بگید.

نکات


توصیه شخصی من اینه که قبل از تکمیل این فرم کارهای زیر رو انجام بدید تا فرمتون رو با دقت بیشتری تکمیل کنید :
1. مدارک شناسنامه + دیپلم + پیش دانشگاهی + کارت پایان خدمت تمام اعضای خانواده (برنده اصلی + همسر + فرزندان مجرد و زیر ۲۱ سال) رو به یک دارالترجمه رسمی ببرید و ترجمه کنید البته اگر زبانتون خوب نیست (زمان تقریبی ترجمه : ۷ تا ۱۰ روز)
2. اگر پاسپورت ندارید برای اخذش (تمام اعضای خانواده) اقدام کنید (زمان تقریبی کمتر از 10 روز)
3. اگر پاسپورت شما کمتر از یکسال اعتبار دارد، برای تمدیدش اقدام کنید ولی میتوانید با همان پاسپورتی که منقضی نشده فرم 260 را سابمیت کنید (زمان تقریبی : ۱۵ روز)

1. سال های قبل فرم DS-260 شاید تا ۱۰ یا ۲۰ روز بعد از اعلام نتایج لاتاری برای منتخبین اون سال غیر فعال بود لذا از اینکه فرم، کیس نامبر شما رو نشناسه نگران نشید و زیاد امتحان نکنید. این زمان در سال های اخیر خیلی کوچکتر شده.
2. برای وارد شدن به فرم بعد از وارد کردن کیس نامبر و تاریخ تولد، گزینه (I am the (Applicant رو انتخاب کنید.
3. بعض وقتها برای ورود به شما این امکان رو نمیده و ارور میده که چیزی رو اشتباه میزنی! دقت کنید دارید یه چیزی رو اشتباه میزنید یا به جای فامیل باید اسم رو بزنید چون در زمان ثبت نام اشتباه وارد کردید یا مشکل از تاریخ تولد شماست. اگر هیچ جوره موفق نشدین وارد اکانت شید حتما به کی سی سی اطلاع بدید.
4. در تکمیل فرم DS-260 نهایت دقت رو در ورود اطلاعات داشته باشید اما اگر کیستون پایینه به هیچ وجه در سابمیت این فرم تعلل نکنید و هر چه زودتر انجام بدید.
5. با توجه به طولانی بودن زمان (پنج ماه) بررسی اولیه فرم ۲۶۰ در KCC ، سابیمت زود هنگام برای کیس های بالا هیچ تاثیری در تسریع دعوت به مصاحبه نداره پس لزومی نداره همه زود سابمیت کنن. از هول حلیم تو دیگ نیوفتی …
6. پس از تکمیل فرم در انتهای ان درست قبل از مرحله سابمیت کیس نامبر رو بدون صفرهای قبلش وارد کنید تا سیستم ارور نده. مثلا : 2021AS1234
7. سفارت رو تا وضعیت مصاحبه ها مشخص نشده تغییر ندین. برای تغییر سفارت فرم رو انلاک نکنید بلکه ایمیل تغییر سفارت بفرستید. اگر کشور محل اقامت شما تغییر کرد انگاه نیاز به انلاک و اضافه کردن محل فعلی اقامت دارید و پس از ان میتونید ایمیل درخواست تغییر محل مصاحبه رو به کی سی سی ارسال کنید.
8. در پروسه لاتاری هیچ نیازی به وکیل یا نماینده ندارید و لاتاری ساده ترین شیوه مهاجرت هست. فقط انچه هست و واقعیت رو بنویسید و در زمان مصاحبه بگید. اگر توانایی انجام مراحل این پروسه را در خود نمیبینید کمی بیشتر و عمیق تر راجع به مسئله خیلی مهم مهاجرت فکر کنید و تصمیم بگیرید.
9. پروسه لاتاری پارسال خللی در امسال ایجاد نمیکنه و طبق زمان بندی کار میره جلو. سیستم امریکا یک چرخه معیوب رو تکرار نمیکنه مگر اینکه مشکلی مثل کرونا به وجود بیاد که کل پروسه مختل بشه.
10. برای روز مصاحبه اصل و کپی و ترجمه کل مدارک تون رو با مهر مترجم داشته باشید و نیازی به مهر دادگستری و وزارت خارجه نیست .
11. شرکتها و جاهایی که در آن مشغول بکار بودید و هستید رو درست وارد کنید اگر براشون مهم باشه و نیاز به اثبات داشته باشه در هنگامی که فرم ارسال مدارک براتون میفرستن درج خواهند کرد که سابقه کار در اون شرکت رو براشون بفرستید ( اصل ، کپی و ترجمه ) در غیر این صورت لازم نیست کاری بکنید.
12. پروسه کاری هیچ کدام از سفارتخانه در هیچ یک از کشورهای دنیا حتی آنکارا دست آن کشور نیست و تمام سفارتخانه طبق دستورهای داده شده از خود آمریکا کارشون رو انجام میدن.
13. مدارک تحصیلی تون همه از بالاترین مدرک به پایین‌ترین که همان دیپلم باشه پر کنید. اگر پیش دانشگاهی دارید فراموش نشه.
14. تمام سیمکارت هایی که به صورت فیزیکی و مجازی استفاده میکردید رو وارد کنید مهم نیست به نام کی هستن برای بچه ها هم شماره و ایمیل خودتون رو وارد کنید.
15. سوالات متداول در مورد فرم DS-260 در سایت وزارت امور خارجه امریکا :

https://travel.state.gov/content/visa%E2%80%A6questions.html

پیروز و موفق باشید ?