طبق قانون و مقررات، متقاضیان روادید مهاجرتی و غیر مهاجرتی باید شخصاً در برابر یک مامور کنسولگری حضور داشته باشند. امنیت ملی اولویت اصلی ما در هنگام رسیدگی به درخواست های روادید است. هر مسافر احتمالی به ایالات متحده تحت غربالگری امنیتی گسترده ای قرار می گیرد. ماموران کنسولگری آموزش دیده اند تا تمام اطلاعات موجود را بررسی کنند – از جمله از پایگاه داده های کنسولی و میان سازمانی، درخواست روادید، بیان حرکات بدن متقاضی، و آنچه متقاضی می گوید – به منظورتصمیم گیری آگاهانه در مورد اینکه آیا فرد واجد شرایط روادید است و آیا موارد عدم صلاحیت های مربوط به امنیت اعمال می شود. منع ورود افرادی که ممکن است تهدیدی به ایالات متحده محسوب شوند، برای محافظت از شهروندان آمریکایی در داخل کشور مهم است.

مصاحبه سفارت یک موضوع کاملا موردی ست. سوالات ثابت پرسیده نمی شود. ممکن است از شخصی سوالات زیادی پرسیده شود و ممکن است از شخص دیگری اصلا سوالی پرسیده نشود و صرفا به مدارک اکتفا شود. هدف این نوشته صرفا اشتراک گذاری تجربه شخصی ست.
خواستن مدارک نیز موضوعی کاملا موردی ست. ممکن هست هنگام مصاحبه، از شخصی تمام مدارکی که فکرش را هم کنید بخواهند و از شخص دیگری صرفا یکی دو مورد درخواست شود. لذا پیشنهاد می شود هرمدرکی که دارید و فکر می کنید ممکن هست خواسته شود همراه خود ببرید.
طول مصاحبه نیز موضوعی کاملا موردی ست. ممکن هست مصاحبه فردی صرفا یکی دو دقیقه طول بکشد و مصاحبه شخصی دیگر، طولانی تر باشد. کوتاهی یا طولانی بودن مصاحبه نه نشانه بالا بودن احتمال قبولی ست و نه نشانه بالا بودن احتمالا ردی.
آفیسری که مصاحبه می کند یک مامور است. یک رابط بین شما و سازمان هایی در آمریکا (بطور خلاصه می گوییم آمریکا). پس اینکه کدام آفیسر با شما مصاحبه کند خیلی در نتیجه مصاحبه تاثیری ندارید (این موضوعی که به اشتباه در خیلی از سایت ها به آن اشاره شده و مثلا می گویند «اگر ارمنستان میری دعا کن به آفیسر کچله یا موو بوره بخوری» که خوب این صحبت اصلا درست نیست.

سوالاتی که ممکن است افسر از شما بپرسد

نکته اول: سوالاتی که افسر از شما میپرسد مربوط به فرمهای سفارتی شما یعنی هما DS-260 میباشد پس جای نگرانی نیست اما موضوع حائز اهمیت نحوه پوشش و برخورد شما در طول زمان مصاحبه میباشد.

نکته دوم: فقط به سوالاتی که از شما پرسیده میشود پاسخ دهید و از زیاده گویی پرهیز کنید .

نکته سوم: هرگز صحبتهای افسر را قطع نکنید در صورتی که با همسر و فرزندان خود به مصاحبه میروید ، ضمن مصاحبه صحبتهای بکدیگر را قطع نکنید.

نمونه سوالاتی افسر سفارت در مصاحبه لاتاری گرین کارت آمریکا

-اطلاعات تحصیلی نظیر :تحصیلات و رشته تحصیلی شما چیست و در کجا فارغ التحصیل شدید

-اطلاعت شغلی: در صورتی که کارمند هستید اطلاعت مربوط به استخدام و فیلد کاری و اگر کارفرما هستید اطلاعاتی در خصوص کسب و کارتان از شما گرفته خواهد شد

-روابط خانوادگی: رابطه شما با همراهان در پرونده

-خدمت سربازی (برای آقایان ): در مورد خدمت سربازی ، بدون توجه به محل خدمت صادقانه جواب بدهید و نگران نباشید

-اقوام در آمریکا : اگر اقوام درجه یک در آمریکا دارید،افسر راجع به خویشاوند شما سوالاتی خواهد پرسید.

-برنامه شما بعد از دریافت ویزای ایالات متحده : قصد دارید در کدام ایالت زندگی کنید 

در نظر داشته باشید بهترین پاسخ به سوالات افسر سفارت ، جوابهای شفاف ،کوتا و صادقانه میباشد نه پاسخی که شما فکر میکنید افسر دوست دارد بشنود.

اطلاعات زمانبندی را مرور کنید

اطلاعات خود را در بخش بررسی وضعیت DV شرکت کنندکان پیدا و مطالعه کنید.

دستورالعمل های سفارت یا کنسولگری را مرور کنید

سفارت یا کنسولگری ایالات متحده که آنجا برای مصاحبه ویزای خود شرکت می کنید ، ممکن است دستورالعمل های خاصی را به شما ارائه دهد.

برای معاینه پزشکی برنامه ریزی کنید

قبل از شرکت در مصاحبه ویزای خود ، باید شما واعضای خانوادیتان که درین سفرهمراهتان هستند یک معاینه پزشکی شوید. پزشک شما باید یک پاکت معاینه پزشکی به شما بدهد ، که باید آن راتا مصاحبه لاتاری گرین کارت DV به هیچ وجه باز نکنید. بسیار مهم است که مهر و موم بر روی پاکت شکسته نشود.

در روز مصاحبه چه می گذرد؟

ابتدا شما به یک پنجره فراخوانده می شوید و از شما مدارک روز مصاحبه که بعداً خواهیم گفت دقیقا چه چیزهایی هستند خواسته می شود،سپس به ازای هر نفر مبلغ ۳۳۰ دلار آمریکا پرداخت می کنید.
در ادامه از شما برای مصاحبه دعوت می شود که گاهی حتی کمتر از دو دقیقه طول می کشد.
آفیسر به مدارک و فرم DS260 شما نگاه می کند و شاید(البته شاید) از شما مدارکی درخواست کند.و چند سوال کاملا معمولی پرسیده می شود:
کجا درس خوانده اید؟
شغل شما چیست؟
در آمریکا چه کاری انجام خواهید داد؟
در آمریکا کجا و با چه کسی زندگی خواهید کرد؟
رابطه ی شما با کسانی که در آمریکا زندگی خواهید کرد چیست؟
اگر به تازگی ازدواج کرده باشید ممکن است در مورد ازدواج تان از شما سوالاتی پرسیده شود.
عموم سوال ها حول همین محورها میچرخد و آفیسر به ندرت به مسائل دیگر ورود می کند.
پس آرام باشید و سعی نکنید آفیسر را تحت تاثیر قرار دهید، فقط و فقط صادقانه چیزی را که او میخواهد بشنود را بگویید و از توضیح اضافه و ارائه ی مدارک بدون درخواست آفیسر اجتناب کنید.

نکات مهم درباره مصاحبه سفارت امریکا

برای سفارت حتما 30 دقیقه زودتر اونجا حضور داشته باشید هم از اضطراب خودتون کم می شود و هم راس ساعت مقرر شده در سفارت حضور پیدا خواهید کرد (حضور تمامی اعضا الزامی است )

تمامی مدارک مربوط به سفارت را در یک کلر بوک ترجبحا شفاف بگذارید
(شما هیچ وسیله ی اضافه را نمی توانید با خودتون  همراه داشته باشید مانند گوشی همراه یا کیف و… ،
اگر همراه خودتون به داخل ببرید بایید تحویل security box دهید که شامل هزینه است )

در روز مصاحبه حتما کوریر وقت مصاحبه رو باید همراه داشته باشید در غیر اینصورت اجازه ورود به سفارت را نخواهید داشت.

“متقاضیان ویزای مهاجرتی باید 72 ساعت قبل از مصاحبه وقت پزشکی بگیرند و معاینات پزشکی انجام دهند.

وسایل اضافی بزرگ و جاگیر با خودتون حمل نکنید این وسایل می تواند لپ تاپ و دوربین- موبایل وکیف های دستی بزرگ و.. باشد

پرینت تاییدیه وقت سفارت را حتما همراه داشته باشید.

افسر مربوط به امور کنسولی پس از بررسی اپلیکیشن فرم و سایر مدارک، به شما خواهد گفت که آیا با درخواست شما موافقت شده است یا خیر.

درصورتیکه با درخواست شما مخالفت شود، معمولا یک refusal letter به شما داده میشود که در این برگه برای شما توضیح داده شده است که به چه دلیل شما رد شده اید و لازم است تا پرونده شما چه نقایصی را برطرف کند تا بتوانید مجددا اقدام کنید

طبیعی باشید

این نکته به ظاهر ساده می تواند نقش بسیار مهم در روند پرونده شما بگذارد لازم است بدانید که الزاما مدارک نیستند که تعیین کننده برای شما هستند بلکه این موضوع که زبان بدن شما چه می گوید گاهی حتی بیشتر از این که خودتان چه بیان می کنید مهم است پس سعی کنید با اعتماد به نفس و به دور از استرس و نگرانی و دستپاچگی ظاهر شوید

صادقانه جواب بدهید

لازم است بدانید وقتی در حال حرف زدن هستید افسر مربوطه ممکن است بی ربط تریو یا کم اهمیت ترین حرف های شما را هم ثبت کرده باشد از قدیم هم گفته اند دروغگو فراموش کار است پس امکان دارد جزییات را فراموش کنید و افسر مربوطه با چند سوال کوچک متوجه شود شما دروغ می گویید و به شما ویزا تعلق نگیرد پس به این موضوع توجه داشته باشید.

مدارک #مصاحبه

مدارکی که در روز مصاحبه باید با خود همراه داشته باشید.

نامه قرار ملاقات

صفحه تأیید DS-260

اصل گذرنامه + یک نسخه کپی از تمام صفحات آن (توجه داشته باشید که از پاسپورتتان یک کپی دیگری تهیه و همراه خود داشته باشید برای زمانی که انشاالله ویزای یکضرب بگیرید نیاز می شود چون پاسپورت شما برای صدور ویزا نگه داشته می شود و با داشتن یک کپی از آن به شما تحوبل داده خواهد شد.)

اصل شناسنامه + ترجمه آن + یک نسخه کپی از تمامی صفحات شناسنامه + یک نسخه کپی از ترجمه آن

اصل مدرک ازدواج یا طلاق دو نسخه+ ترجمه آن + دو نسخه کپی از تمام صفحات آن + دو نسخه کپی از ترجمه آن

اصل آخرین مدرک تحصیلی برنده اصلی+ ترجمه ی آن (اگر مدرک دیپلم و پیش دانشگاهیدارید یا هنرستانی بوده اید و مدرک دیپلم فنی حرفه ای یا کاردانش دارید + ترجمه های آنها را همراه خود داشته باشید).

اصل کارت پایان خدمت یا معافی + ترجمه آن

*نامه دوم یا پرینت جواب ایمیل کی‌سی‌سی که در آن روز مصاحبه مشخص شده‌است

دو قطعه عکس ۵×۵ (مشخصات و ویژگی های عکس هایتان مانند عکس هایی که برای KCC فرستاده اید باشد)

گواهی عدم سوء پیشینه (البته برای ایرانیان داخل کشور نیازی نیست) که اگر در کشور دیگری غیر از ایران هستید باید از پلیس یا مرکز مربوطه دریافت کنید

*مدارک مدیکال +گواهی آزمایشات پزشکی + کارت بین المللی واکسیناسیون انستیتو پاستور (این مورد آخری اهمیت خاصی ندارد ولی برای مدیکالتون حتما همراه داشته باشید.)

مدارک ساپورت مالی که شامل فرم تکمیل شده I-134 و فرم‌های مالیاتی دو یا سه سال گذشته اسپانسر یا گواهی تمکن مالی به نام برنده از بانک به انگلیسی + کپی.

*کپی فرمهایی که قبلا برای KCC فرستاده بودید بهتره همراهتون باشه که قبل از مصاحبه مرور نمایید ، چون از همان ها سوال می کنند ، قبل از قسم خوردن جواب ها را حتما چک کنید و در صورت وجود اشتباه یا اشتباهاتی حتما قبل از قسم خوردن آنرا با افیسر درمیان بگذارید . انها را با خود داخل سفارت نبرید.

*آدرس جایی که می خواهید در آمریکا به آنجا بروید هم همراهتان باشد.

330 دلار جهت پرداخت به هنگام مصاحبه در سفارت. ( هزینه قرعه کشی ویزای تنوع 330 دلار آمریکا (برای DV-2021 ) است. هر متقاضی باید 330 دلار هزینه شخصی بپردازد. در بیشتر موارد ، هزینه ویزای تنوع باید قبل از مصاحبه لاتاری پرداخت شود ، اما برخی از سفارتخانه ها و کنسولگری های ایالات متحده ممکن است هزینه را در زمان مصاحبه ویزا دریافت کنند.)

همسران و فرزندان متقاضیان

فرزندان مجردی که زیر 21 سال سن دارند و متقاضی برنامه DV هستند، میتوانند ویزای مهاجرت را دریافت کنند. با این حال ، شما می توانید بررسی کنید که آیا فرزندان مجرد شما که 21 سال دارند، از قانون حمایت از وضعیت کودک (CSPA) بهره مند هستند یا خیر. در صورتی که درخواست ویزای تنوع فرزند قبل از 21 سالگی باشد و قبل از صدور ویزای مهاجرت فرزندتان 21 ساله شده باشد، ممکن است بتوانند مهاجرت کنند.

متقاضی اصلی ، همسر و هر فرزند مجرد زیر 21 سال لازم است در مصاحبه ویزای تنوع شرکت کنند. اگر همسر و فرزندان شما قصد دارند در تاریخ دیگری مهاجرت کنند ، ممکن است بتوانند مصاحبه خود را جداگانه در تاریخ دیگری برنامه ریزی کنند ولی با این حال ممکن است این تاخیر باعث شود فرصت مهاجرت بر اساس برنامه ویزای تنوع از دست بدهید.

اگر قبل از اقدام برای برنامه ویزای تنوع ازدواج کرده باشید و فرزند داشته باشید اما نام آنها را ذکر نکرده باشید، پرونده شما رد صلاحیت می شود.

زمان بندی مجدد مصاحبه لاتاری گرین کارت

اگر قادر به شرکت در مصاحبه ویزای تنوع خود نیستید ، باید آن را برای تاریخ دیگری تنظیم کنید. برای تنظیم مجدد مصاحبه قرعه کشی گرین کارت باید در اسرع وقت با سفارت یا کنسولگری ایالات متحده تماس بگیرید. در قانون ایالات متحده آمده است كه تمام ویزاهای تنوع برای یك سال مالی، باید قبل از 30 سپتامبرهمان سال، صادر شود. به تأخیر انداختن مصاحبه ممکن است فرصت مهاجرت از طریق برنامه DV را ازشما بگیرد.

پس از مصاحبه لاتاری گرین کارت

با انجام مصاحبه ویزا، در صورت تأیید یا عدم تایید پرونده، به شما اطلاع داده می شود. در صورت رد پرونده، به شما اطلاع داده می شود که چرا پرونده شما واجد شرایط دریافت ویزای مهاجرت نیست. برخی از درخواست های ویزا به بررسی اداری نیاز دارند که معمولاً 60 روز زمان میبرد.

اگر پرونده شما پس از مصاحبه ویزای تنوع تأیید شد:

گذرنامه خود را با ویزای مهاجرتیتان که در یکی از صفحات آن مهر شده است دریافت کنید.
یک بسته مهاجرتی مهر و موم شده د که باید هنگام ورود به عنوان مهاجر به ایالات متحده، در بندر ورودی، به گمرک و مرزهای ایالات متحده (CBP) ارائه دهید دریافت کنید. مهر و موم نباید به هیچ عنوان باز یا شکسته شده باشد.

قبل از تاریخ انقضای ویزای مهاجرتی خود وارد ایالات متحده شوید. ویزای مهاجرت معمولاً حداکثر تا 6 ماه از تاریخ صدور اعتبار دارد. در بعضی موارد، نتایج معاینه پزشکی قبل از انقضای ویزای مهاجرتی منقضی می شود ، در این صورت شما باید قبل از انقضای هر دوی آن ها سفر کنید.
هزینه ویزای مهاجرتی را پس از صدور ویزا اما قبل از سفر به ایالات متحده پرداخت کنید.

اگر کودکانتان را با خود می آورید ، مطمئن شوید که واکسیناسیون آنها کامل و به روز باشد زیرا بیشتر مدارس ایالات متحده اهمیت خاصی برای واکسیناسیون قائل هستند.
اگر گزارش های اشعه ایکس یا عکس های رادیولوژی با خود میبرید: آنها را در چمدان های چک نشده قرار ندهید.
هنگام مهاجرت به ایالات متحده از طریق ویزای تنوع تایید شده، شما به عنوان یک اقامت کننده دائم قانونی یا دارنده گرین کارت وارد می شوید پس آمادگی لازم برای زندگی و کار در ایالات متحده را داشته باشید.

سه نکته در هنگام مصاحبه سفارت امریکا برای ویزا لاتاری

  1. نکته اول: سوالاتی که افسر از شما میپرسد مربوط به فرمهای سفارتی شما یعنی هما DS-260 میباشد پس جای نگرانی نیست اما موضوع حائز اهمیت نحوه پوشش و برخورد شما در طول زمان مصاحبه میباشد. 
  2. نکته دوم: فقط به سوالاتی که از شما پرسیده میشود پاسخ دهید و از زیاده گویی پرهیز کنید . 
  3. نکته سوم: هرگز صحبتهای افسر را قطع نکنید در صورتی که با همسر و فرزندان خود به مصاحبه میروید ، ضمن مصاحبه صحبتهای بکدیگر را قطع نکنید. 

نمونه سوالاتی که ممکن است افسر ( مصاحبه کننده ) سفارت از شما بپرسد

  • اطلاعات تحصیلی نظیر :تحصیلات و رشته تحصیلی شما چیست و در کجا فارغ التحصیل شدید معمولا در خصوص اخرین مکانی که تحصیل کرده اید سئوال پرسیده می شود نوع رشته و وضعیت تحصیلی. 
  • اطلاعت شغلی: در صورتی که کارمند هستید اطلاعت مربوط به استخدام و فیلد کاری و اگر کارفرما هستید اطلاعاتی در خصوص کسب و کارتان از شما گرفته خواهد شد معمولا در خصوص نوع کاری که انجام می دهید کسب و کارتان سوالات پرسیده می شود. 
  • روابط خانوادگی: رابطه شما با همراهان در پرونده 
  • -خدمت سربازی (برای آقایان ): در مورد خدمت سربازی ، بدون توجه به محل خدمت صادقانه جواب بدهید و نگران نباشید. 
  • اقوام در آمریکا : اگر اقوام درجه یک در آمریکا دارید،افسر راجع به خویشاوند شما سوالاتی خواهد پرسید. 
  • برنامه شما بعد از دریافت ویزای ایالات متحده : قصد دارید در کدام ایالت زندگی کنید

در نظر داشته باشید بهترین پاسخ به سوالات افسر سفارت ، جوابهای شفاف ،کوتا و صادقانه میباشد نه پاسخی که شما فکر میکنید افسر دوست دارد بشنود.

توجه کنید سوالات که از شما پرسیده می شود کاملا عمومی و سطحی می باشند جای هیچ گونه نگرانی و استرسی نخواهد بود. اکثر افرادی که این مرحله رو با موفقیت سپری میکنند در مصاحبه بسیار خونسرد بودند.

مصاحبه لاتاری چگونه است و چقدر زمان میببرد ؟

معمولا به دلیل تعداد بالای درخواست ها روند مصاحبه نهایت 4 الی 5 دقیقه زمان میبرد. به تمامی سوالات جواب های واقعی و صادقانه دهید هرچقدر شما جواب های کوتاه و مفید ارائه دهید در روند اخذ ویزای خود کمک کرده اید. افسر سفارت در هنگام مصاحبه مدارک شما را بررسی میکند اگر نیاز به مدارک دیگری باشد از شما درخواست میکند بابت ارائه مدارک بیشتر.

لطفا این نکته را رعایت کنید مدارکی که از شما درخواست شده است رو ارائه دهید نه مدارک غیر مرتبط. با توجه به اینکه ایرانی ها در بن ورود هستند یعنی ورود ایرانی ها به خاک امریکا ممنوع می باشد، در صورت داشتن یکی از شرایط زیر ممکن است پرونده شما ویو شود

  1. درصورت ویزا نشدن ، متضرر خواهید شد 
  2. ثابت کنید که برای خاک امریکا مفید هستید
  3. ثابت کنید که برای خاک آمریکا تهدیدی نداشته باشید

داشتن اقوام درجه یک در ایالات متحده و یا داشتن جاب آفر واقعی از آمریکا بسیار حائز اهمیت میباشد.

با توجه به شرایط پرونده هر کیس ، افسر پروسه شما را در دو حالت قرار می دهید اگر شما شرایط معافیت از تراول بن ترامپ را داشته باشید برای شما ویور تنظیم می شود. 

تجربیات مصاحبه لاتاری امریکا

تجربه نشان داده برای موفقیت در مصاحبه لاتاری امریکا باید موارد زیر رو رعایت کنید :

  • صادق باشید ، صداقت بهترین انتخاب در مقابل سوالات می باشد.
  • پاسخ کوتاه و مفید به تمامی سوالات.
  • فقط مدرک درخواست شده رو ارائه کنید نه چیزی بیشتر.
  • مدت زمان مصاحبه بسیار کوتاه است مدارک رو دم دست بگذارید تا برای پیدا کردن دچار استرس نشوید.
  • از هرگونه رفتار غیرمعقولانه به شدت پرهیز کنید.
  • داخل سفارت دوربین و میکروفون نصب می باشد پس مراقب رفتار و گفتارتان باشید شما پس از ورود به سفارت کاملا تحت نظر هستید رفتار و گفتار شما بسیار اهمیت دارد.
  • با ظاهری آراسته وارد سفارت شوید ظاهر شما اگر آراسته و مناسب باشد حس خوبی به مصاحبه کننده می دهد.
  • اگر همراه شما کودکی است و در سفارت شیطنت میکند با آرامی سعی در اروم کردن کودک کنید از هرگونه تنش و دعوای کودک جدا خودداری کنید.
  • هیچگونه وسایل اضافه ای وارد سفارت نکنید مانند گوشی ، تبلیت ، کیف و… فقط مدارک را همراه داشته باشید.
  • تمامی اعضای خانواده که در فرم DS260 نام برده شده، باید در زمان مصاحبه حضور داشته باشند لازم به ذکر است اگر حتی دارای فرزند یک روزه هستید باید در مصاحبه همراه شما حضور داشته باشد.
  • لبخند را فراموش نکنید