کارت زرد چیست؟ توضیح فارسی – توضیح انگلیسی
کارت واکسیناسیون بین الملل – کارت زرد (International Certificate of Vaccination or Prophylaxis)
- اعتبار کارت زرد واکسن تا اخر عمر فرد دارنده هست.
- اگر واکسنی نیاز به تجدید یا یادآوری داشته باشد یا دوز دوم و سوم هیچ خللی یا مشکلی در روند مصاحبه مدیکال و ودریافت ویزا ایجاد نمیکند.
- بعضا مراکز مدیکال کارت زرد واکسن ایران را تبدیل به کارت واکسن امریکایی مینمایند و بقیه واکسنها در خارج از ایران و داخل امریکا هم قابل تزریق میباشد.
- کارت زرد واکسن بین المللی ایران نیاز به ترجمه ندارد کارت صادر شده از تمامی مراکز بهداشت و هلال احمر مورد تایید میباشد.
شما قبل از مصاحبه باید در کشور و شهری که مصاحبه شما در آنجا انجام می شود ، در یکی از مراکز پزشکی مورد اعتماد سفارت امریکا ، آزمایش و تست مدیکال بدهید که یکسری از این اقدامات مثل انجام و تکمیل مراحل واکسیناسیون را می توانید در ایران انجام دهید که باعث می شود این روند زودتر و با هزینه کمتری براتون قابل انجام باشد.
بعضی از دوستان سوال می پرسند که در وب سایت سفارت ها تأکید شده که هیچ نوع معاینات و آزمایش های پزشکی از ایران قابل قبول نمی باشد ، بله درست است تمامی معاینات و آزمایش های پزشکی می بایست در یکی از مراکز پزشکی که مورد تأیید سفارت می باشد انجام شود و تنها واکسیناسیون را می توانید در ایران انجام دهید و در صورت تهیه کارت بین امللی واکسیناسیون از شما پذیرفته خواهد شد.
لیست واکسن هایی که یک متقضای مهاجرت به آمریکا مانند یک برنده لاتاری یا یک متقاضی ویزای ازدواج آمریکا باید قبل از مراجعه به پزشک معتمد سفارت دریافت کرده باشد را در این مقاله لیست میکنیم. این واکسن هارا میتوانید در انیستیتو پاستور تهران یا مراکز هلال احمر شهر خودتون به نرخ دولتی دریافت کنید. در صورتی که واکسیناسیون در این مراکز در ایران انجام نشود، پزشک معتمد سفارت زحمت این موضوع رو میکشد اما با هزینه دلاری.
برخی واکسن ها در چند مرحله دریافت میشوند، با دریافت حتی یک مرحله از این واکسن ها هم شما میتوانید از پزشک معتمد سفارت تاییدیه واکسیناسیون دریافت کنید. برخی واکسن ها برای برخی جنسیت ها یا بعضی سنین ضرورتی ندارد و این موضوع را در انیستیتو پاستور به شما اعلام میکنند.
*لیست واکسن هایی که می بایست نسبت به تزریق آنها اقدام فرمایید عباتند از:
-هپاتیت B (سه مرحله ای – مرحله دوم به فاصله یکماه از تزریق نوبت اول و مرحله سوم به فاصله 6 ماه از تزریق نوبت اول ) { اگر از آخرین باری که این واکسن را تزریق نموده اید 5سال می گذرد، مجددا نسیت به تزریق آن اقدام فرمایید.
-انفولانزا (کسانی که تاریخ مصاحبه آنها در فصل پاییز و زمستان و اوایل و نیمه ماه فروردین می باشد تزریق کنند)
-TD (دیفتری کزاز)(بصورت تک مرحله و دو مرحله ای تزریق می شود / فرقی نمی کنه) { بزرگسالان باید به صورت مرتب هر 10 سال یک دوز واکسن یادآور کزاز تزریق نمایند.در صورت وجود زخم کثیف یا عمقی اگر از آخرین دوز دریافتی واکسن 5 سال گذشته باشد، لازم است یک دوز واکسن کزاز تزریق گردد. دوز یادآور واکسن کزاز به طور معمول همراه با دوز یادآور واکسن دیفتری به صورت واکسن نوع بالغین یا (Td) تزریق میشود.
-سیاه سرفه
-فلج اطفال
-مننژیت
-MMR (دو مرحله ای – مرحله دوم به فاصله یکماه بعد از اولین نوبت ، تزریق می شود){تزریق واکسن های Mumps, Measles, Rubella (اوریون،سرخک،سرخجه) که به اصطلاح به این واکسن MMR گفته می شود (MMR مخفف حرف های اول کلمات هر سه بیماری هستش) لازم و ضروری می باشد.}
-آبله مرغان (اگر به این بیماری مبتلا شده اید تست آنتی بادی آبله مرغان داده و گزارش این تست را همراه خود داشته باشید)
تجربه یکی از مصاحبه شدگان:
لیست واکسن هایی که برای تکمیل شدن واکسیناسیون کارت واکسن بین المللی لازمه اینا هستن
سه نوبت هپاتیت در طی حد اقل ۹۰روز
مننژیت یک نوبت
MMR دو نوبت
فلج اطفال تزریقی یک نوبت
توام بزرگسالان یک نوبت
انفولانزا یک نوبت ترجیها فرانسوی یا هلندی
کارت واکسن کرونا تون رو هم همراه داشته باشید که باید حد اقل دو نوبت تزریق کرده باشین
اگر در کودکی آبله مرغان یا اوریون گرفته باشید باید ازمایش پادتن IGG – IGM رو بدین که در موقع پذیرش باید کد ملی و تاریخ تولد میلادی و نام لاتین و شماره پاسپورتتون رو هم در برگ جوابیه ثبت کنن ولی اکر نگرفته باشین در زمان مدیکال واکسنش رو میزنن.
بیشتر: آدرس مراکز واکسیناسیون کارت زرد
جمع بندی لیست کل واکسن های پیشنهادی پاستور برای افراد بین ۱۸ تا ۶۵ سال:
۱) یک دوز td که همون جا میزنن و اعتبار بلند مدت
۲) دو دوز mmr که باید در مراکز معرفی شده از سمت پاستور تزریق شه و اعتبار بلند مدت (لیست مراکز تزریق (https://t.me/DVinformation/496)).
۳) یک دوز فلج اطفال (ipv) که یک سال اعتبار دارد که پاستور با اطلاع از تاریخ مصاحبه برای شما تزریق میکنن.
۴) یک دوز آنفولانزا که معمولا از مهر وآبان موجود و اعتبار یک ساله
۵) انجام تیترابله مرغان و اگر قبلا مبتلا نشدید براتون مدیکال میزنن چون در ایران کمیاب و گران است.
واکسنهای هپاتیت و مننژیت اجباری نیست.
توضیحات انستیتو پاستور تهران
انستیتو پاستور ایران – بخش واکسیناسیون بین المللی
کارت سبز آمریکا :افرادي كه جهت دريافت كارت سبز اقامت در آمريكا اقدام مي نمايند با توجه به سن آنها نياز به تزريق واكسن هاي ذكر شده از طرف سفارت آن كشور را دارند. این افراد می توانند با مراجعه به انستيتو پاستور ايران و با در دست داشتن پاسپورت و دفترچه بیمه در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8.15 تا ساعت 2، در این مورد اقدام نموده و کارت بین المللی واکسیناسیون دریافت نمایند. این واکسنها عبارتند از :
واکسن | موارد تزریق |
سرخک، سرخجه ،اوریون (MMR) | افرادی که در سال 1957 میلادی یا بعد از آن بدنیا آمده اند دو نوبت واکسن MMRبه فاصله حداقل یک ماه تزریق نمایند و گواهی تزریق را به انسیتو پاستور ایران ارائه نمایند. این واکسن در درمانگاهها و مطبها تزریق می گردد و در انستیتو پاستور موجود نیست. اگر تا زمان مصاحبه پزشکی،کمتر از یکماه فرصت باقی مانده باشد این واکسن نباید تزریق شود. |
هپاتیت | این واکسن زیر 18 سال لازم به تزریق است |
مننژیت (چهار ظرفیتی) | 11 سالگی لغایت 18سالگی ، که توسط هلال احمر تزریق میگردد |
آبله مرغان | این واکسن در ایران موجود نمی باشد انجام آزمایش خون جهت بررسی سابقه بیماری آبله مرغان (اندازه گیری IgG )لازم است . |
ذات الریه (پنوموکوک ) | برای سفارت ترکیه، در افراد 60 ساله و بالاتر ،این واکسن باید تزریق شود. برای سایر سفارتها در افراد 65 ساله و بالاتر ، تزریق می شود. این واکسن در داروخانه ها موجود می باشد . |
آنفولانزا | در فصل پاییز و زمستان هر سال باید تزریق شود |
دیفتری و کزاز | بعد از واکسیناسیون دوران کودکی ، هر ده سال یکبار ، باید تزریق شود. |
در مورد افراد زیر 18 سال، آوردن کارت واکسیناسیون زمان کودکی به همراه پاسپورت الزامیست.تحصیل در خارج از کشور: به همراه داشتن فرم مربوط به واکسیناسیون از طرف دانشگاه مربوطه، در افرادی که برای ادامه تحصیل، قصد عزیمت به خارج از کشور را دارند الزامیست.
لیست واکسن های مورد نیاز مهاجرت آمریکا
- Hepatitis A
- Hepatitis B
- Influenza
- Influenza type b (Hib)
- Measles
- Meningococcal
- Mumps
- Pneumococcal
- Pertussis
- Polio
- Rotavirus
- Rubella
- Tetanus and diphtheria toxoids
- Varicella
نکات واکسن ها و جمع بندی
۱- واکسن دیفتری و کزاز: واکسن دیفتری-کزاز هر ۱۰ سال باید تزریق بشه که برای اکثر افراد موقع ازدواج، سربازی، سفر،بارداری تزریق می کنن اگر ۱۰ سال از آخرین تزریقتون گذشته باشه باید تزریق کنید.
۲- واکسن MMR: برای متولدین ۱۳۳۶ به بعد دو دوز باید بزنن به فاصله حداقل ۱ ماه ولی بیشتر هم بشه هیچ مشکلی نداره فقط باید قبل از دعوت به مصاحبه تزریق کنید که زمان داشته باشید برای هر دو دوز وگرنه مدیکال با هزینه دلاری براتون می زنن،زمان هم نداره.
۳- واکسن هپاتیت: افراد بالای ۱۸ سال قطعا ۳ دوزش رو زدن قبلاً،اگر کارت واکسنتون رو دارید که براتون تو کارت زرد وارد می کنن ولی اگر ندارید می تونید تست آنتی بادی بدید و با توجه به سطح آنتی بادیتون می گن چند دوز لازمه بزنید.
زمان تزریقش هم فاصله دوز اول و دوم یک ماهه و با دوز سوم ۳ ماه بنابراین اینو هم باید زودتر اقدام کنید که زمان داشته باشید.
۴- واکسن آنفولانزا: اگر تاریخ مصاحبتون از شهریور تا اردیبهشت باشه باید تزریق کنید ولی اگر از اردیبهشت تا شهریور هست نیازی نیست ولی باز هم بر حسب تجربه واکسن آنفولانزا معمولا اوایل پاییز خیلی راحتر گیر میاد اما بعدش ممکنه راحت گیر نیارید بنابراین به نظر من همون اوایل پاییز به تعداد اعضای خانوادتون تهیه کنید حالا یا تزریق کنید یا اگر دوست ندارید بذارید دعوت به مصاحبه شدید تزریق کنید،اگر تو یخچال باشه چیزیش نمیشه.
۵- واکسن آبله مرغان: واکسنش تو ایران نیست،این رو می تونید تست آنتی بادی بدید البته اگر گرفتید قبلا،بعضی از سفارت ها همونو قبول می کنن ولی بعضی قبول نمی کنن و خودشون واکسنشو بهتون می زنن،مثلا ترکیه قبول نمی کنه ولی شنیدم ارمنستان قبول می کنه،ابوظبی رو هم نمی دونم
۶- واکسن پرونار: زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال باید تزریق بشه در غیر این صورت نیازی نیست.
۷- واکسن پنوموواکس: بالای ۶۵ سال باید تزریق بشه در غیر این صورت نیازی نیست.
۸- واکسن فلج اطفال: این واکسن رو هر جایی تزریق نمی کنن، انستیتو پاستور تجریش میدان پاستور.
دوستان این کل واکسن هاییه که باید بزنید فقط چندتا نکته هست که اونم می گم خدمتتون شاید سوالتون باشه.
۱- یک سری از این واکسن هارو مراکز بهداشت یا هلال احمر به صورت رایگان تزریق می کنن بنابراین می تونید سوال کنید که نخواهید هزینه اضافه بدید.
۲- واکسن آنفولانزارو اوایل پاییز از داروخانه ها می تونید تهیه کنید و ببرید درمانگاه براتون تزریق کنن و نامه اش که همراهتون باشه تو کارت زرد وارد می کنن.
۳- واکسن MMR رو تو تهران چند جای مشخص می زنن،مثلا ما بیمارستان مهراد زدیم که بالای میدان هفت تیر است،باید به مراکزش زنگ بزنید بپرسید که دارن یا نه.
۴- بعد از اینکه همه واکسن هاتونو زدید باید برید انستیتو پاستور یا هلال احمر تا همه رو براتون تو کارت زرد واکسیناسیون بین المللی وارد کنن،اگر کارت واکسن بچگی هاتونو هم دارید ببرید با خودتون،همینطور هر کارت واکسنی که دارید،همه رو براتون وارد می کنن.
۵- مراکز تزریق واکسن در هر شهری متفاوته که می تونید از همشهری هاتون سوال کنید،من فقط تهران رو اطلاع دارم.
۶- اگر واکسن هارو تزریق نکنید مجبور می شید در زمان مدیکال با پرداخت هزینه دلاری تزریق کنید بنابراین سعی کنید کارت واکسیناسیونتون کامل باشه.
۷- انجام مدیکال برای ویزاهای مهاجرتی اجباریه و اگر نرید بهتون ویزا نمی دن،هزینه اش هم حداقل حدود نفری ۲۳۰ دلار است که برای انجام عکس قفسه سینه و آزمایش خون و واکسن های مورد نیازه البته گویا ارمنستان هزینه مدیکال کمتره چون واکسن هارو کمتر می زنه معمولا.
واکسن ها بجز هپاتیت B به مدت زمان زیادی احتیاج ندارند پس اگر قبلا این واکسن را تزریق نکرده اید هرچه زودتر نسبت به تزریق آن اقدام فرمایید تا تزریق هر سه مرحله ی آن تا قبل از زمان مصاحبتون به اتمام برسد.
چنانچه هر کدام از این واکسن ها را قبلا تزریق نموده اید یا تزریق می نمایید کارت تزریق مربوط به این واکسن ها را نزد خود نگاه دارید چرا که می بایست بعد تکمیل مراحل واکسیناسیون کارت زرد (کارت بین المللی واکسن) تهیه فرمایید و ارائه کارت های واکسن هایی که تزریق نموده اید برای درج در این کارت الزامی می باشد.
کسانی که سفارتشون آنکارا می باشد (برای ایراوان و ابوظبی مشکل چندانی وجود ندارد) دقت داشته باشند که بدلیل حساسیت دکتر مورد اعتماد سفارت (دکتر اونگان) نباید تا یکماه قبل از این زمان مصاحبتون واکسنی که حاوی ویروس زنده باشد را تزریق نمایند.
زمانی که هر نوبت از واکسن ها را تزریق کردید از پزشک مربوطه کارت یا گواهی بابت تزریق آن واکسن بگیرید و زمانی که تمامی واکسن ها را تزریق کردید به انستیتو پاستو ر شعبه تجریش یا پاستور در تهران یا هلال احمر مرکز شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنید و درخواست کارت بین المللی واکسیناسون کنید ، پاسپورت و تمامی کارت ها یا گواهی های واکسن هایی که تزریق کرده اید همراه داشته باشید تا این کارت را برایتان صادر کنند.
با همراه داشتن و نشان دادن این کارت در زمان معاینات پزشکی نزد پزشک مورد اعتماد سفارت به شما واکسنی تزریق نخواهد شد.
کارت بین المللی واکسیناسینو نیازی به ترجمه نخواهد داشت.
⚜️ پیشنهاد میکنم قبل از رفتن به پاستور، دو تا کار رو انجام بدین.
- تست آنتی بادی آبله بدین و جواب رو دریافت کنین.
- دوز اول واکسن mmr رو در مراکزی که گفتن تزریق کنین. (بین دو دوز یکماه فاصله است و دوز دوم باید حداقل یکماه از تاریخ مصاحبه فاصله داشته باشه)
- واکسن هپاتیت هم اگه قبلا نزدین، لازم نیست بزنین، اگه خودتون دوست دارین ایمن بشین میتونین دوز اول رو بزنین. دوز بعدی یک ماه بعد و دوز آخر شش ماه بعد هست.
- واکسن آنفولانزا که فصل ش شهریور و مهر هست و بعد از تزریق با گواهی تزریق ببرین پاستور براتون وارد کنن
و فلج اطفال تزریقی (ipv) که گفتن تاریخ مصاحبه مشخص شد، تشریف میبرین تزریق میکنین.بعد از انجام مورد بالا، تشریف ببرین پاستور، اتاق بین الملل و درخواست کارت زرد میدین. ازتون سوال میکنن که آخرین بار کی کزاز دیفتری زدین. اگر بالای ده سال باشه همونجا رایگان میزنن براتون. در کارت تاریخ واکسیناسیون تون رو میزنن و اگه نسبت به ابله مرغان ایمن باشین هم وارد کارت میکنن.
بسیار مفید و عالی بود. سپاسگزارم