برای تحصیل در خارج و اخذ پذیرش تحصیلی نیاز به آمادهسازی و ارائه مدارکی وجود دارد. لیست مدارک موردنظر در برخی دانشگاهها ممکن است تفاوتهایی با هم داشته باشند ولی از جمله مدارکی که در اغلب دانشگاهها موردنیاز میباشد می توان به رزومه، توصیهنامه، انگیزهنامه (SOP)، مقالهها، گواهینامۀ فارغالتحصیلی، ریز نمرات و نمرات آزمونهای پیشنیاز مانند آیلتس، تافل یا GRE اشاره کرد. شاید بتوان گفت از مهمترین و اصلیترین این مدارک، ریز نمرات و گواهینامۀ فارغالتحصیلی است.
همانطور که میدانید دانشجویانی که در دانشگاه سراسری و بهصورت روزانه مشغول به تحصیل بودهاند، به دلیل تحصیل رایگان، به ازای سالهای تحصیلی و مطابق با منطقهای که در زمان آزمون کنکور در آن حضور داشتهاند، به دولت تعهد خدمت داشته و مدارک آنها (ریز نمرات و گواهینامۀ فارغالتحصیلی) در گرو دانشگاه تا پس از اتمام این تعهد باقی میماند. بنابراین چنانچه شما نیز جزء دانشجویان دانشگاههای سراسری بودهاید و برای اپلای نیاز به اصل مدرک خود دارید.
در ادامه این مقاله سایت راهکارهایی ارائه شده است که به کمک آن میتوانید مدرک خود را آزاد نموده و برای دانشگاه موردنظر اپلای نمایید.
روشهای آزاد کردن مدرک
از آنجا که برای بسیاری از کارها مانند اپلای، استخدام و امثال آن نیاز به ارائه اصل مدرک تحصیلی خود دارید، بنابراین لازم است که آن را در اختیار داشته باشید. فارغالتحصیلان دانشگاههای سراسری برای آزاد کردن مدرک خود سه راه پیش رو دارند:
انجام و به پایان رساندن تعهد خدمت
اولین راه این است که سالهایی را که برای شما به عنوان تعهد خدمت در نظر گرفتهاند، سپری نموده و پس از آن مدرک خود را دریافت نمائید. میزان این تعهد را رشته و منطقهای (منطقه یک، دو و سه) که در زمان کنکور شرکت کرده و قبول شدهاید، تعیین مینماید.
پرداخت هزینۀ تعهد خدمت
راه حل دوم، خرید مدرکتان است، در حقیقت با پرداخت هزینه، مدرک خود را آزاد میکنید. هزینۀ آزاد کردن مدرک به تعداد ترمهای گذرانده شده، تعداد واحدها، سال شروع تحصیل، دانشگاه و منطقۀ کنکور، بستگی دارد.
چنانچه در حال تحصیل هستید و قصد اپلای برای دانشگاههای خارجی را دارید، میتوانید از دانشگاه خود، تقاضای گواهی اشتغال به تحصیل نموده و ریز نمرات ترمهای گذرانده شدۀ خود را با پرداخت مبلغی به عنوان ودیعه دریافت کنید. بدیهی است که برای دریافت اصل مدرک بعد از فارغالتحصیلی میبایست تمامی هزینه را پرداخت کنید.
خرید سنوات تحصیلی بستگی به منطقهای که کنکور دادهاید دارد و بر این اساس مبالغ متفاوتی را شامل میشود. به عنوان مثال اگر در منطقه دو، کنکور داده باشید، نرخ پایه سالهایی که مشغول به تحصیل بودهاید در ترمهایی که گذراندهاید، ضرب شده و در نهایت در عدد ۲ (منطقه)، ضرب میشود. اگر اطمینان دارید که در آن سال رتبهۀ کنکور شما با درصدهای دروس امتحانی افرادی که در مناطق یک آزمون دادهاند یکی بوده، میتوانید به سازمان سنجش مراجعه کنید و نامهای دریافت نمائید که بر اساس آن سنوات شما را نیز بر مبنای منطقه یک، محاسبه کنند.
همین شرایط برای دانشجویان منطقه سه نیز امکانپذیر است.
آزادسازی مدارک از طریق عدم کاریابی
اگر شرایط لازم را داشته باشید میتوانید با ارائه گواهی عدم کاریابی به دانشگاه بدون پرداخت هزینه مدرک خود را آزاد نمایید.
برای این منظور به موسسۀ کاریابی شهر و یا استان خود مراجعه میکنید و برای کاریابی ثبت نام مینمائید.
پس از گذشت شش ماه از تاریخ ثبتنام در موسسۀ کاریابی میتوانید به این موسسه مراجعه نموده و با توجه به عدم معرفی فرصت شغلی متناسب با تخصص خود از آنها نامهای درخواست نمائید که در آن قید شود تاکنون کار متناسب با رشته و تخصصتان، به شما معرفی نکردهاند.
این نامه را موسسۀ کاریابی به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شما ارسال میکند. در این مرحله گزارش عدم کاریابی شما توسط اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اداره کل مرکز استان اعلام میگردد.
در نهایت نامه از اداره کل به دانشگاه محل تحصیل شما ارسال شده و به دلیل عدم کاریابی میتوانید مدرک تحصیلی خود را آزاد نمائید.
ثبتنام در موسسۀ کاریابی بر اساس شرایطی که در ذیل به آن اشاره شده است صورت میگیرد:
- سپری شدن حداقل یکسال تمام از تاریخ فارغالتحصیلی متقاضی مندرج در گواهی موقت؛
- با توجه به الزام آقایان به گذراندن خدمت سربازی پیش از کار، از تاریخ صدور کارت پایان خدمت یا معافیت دائم (پزشکی یا غیر پزشکی) باید حداقل شش ماه گذشته باشد.
- در زمان ثبتنام در موسسۀ کاریابی، حقوق موردنظر خود را مبالغ بالایی اعلام نمائید تا امکان معرفی کار مرتبط با تخصص شما، با توجه به آنچه درخواست دادهاید به حداقل برسد.
نتیجتا با تطابق شرایط خود با هر یک از سه روش مطرح شده، میتوانید مدرک خود را دریافت نمائید.
چنانچه وقت کمی تا اپلای و ارائه اصل مدرک به دانشگاه مقصد برای شما باقی مانده است، شاید بهترین گزینه پرداخت هزینۀ آزادسازی مدرک باشد چرا که ارائه گواهی عدم کاریابی به دانشگاه و در نهایت آزادسازی مدرک به مراتب به زمان بیشتری نیاز دارد و باید از قبل برای آن برنامهریزی نمائید.
Source: dvprogram.ir
توضیحات ادمین گروه (دکتر مازیار)
*نحوه آزادسازی مدارک تحصیلی از دانشگاه های دولتی و دریافت دانشنامه و ریزنمرات تحصیلی*
برای افرادی که قصد مهاجرت و یا اخذ پذیرش تحصیلی دارند، آماده سازی و ارائه مدارک مختلفی الزامی است. از جمله مهم ترین آنها، مدارک تحصیلی که شامل ریز نمرات و گواهینامه فارغ التحصیلی است. همانطور که می دانید، دانشجویانی که در دانشگاه دولتی و به صورت روزانه مشغول به تحصیل بودهاند، به دلیل تحصیل رایگان به ازای سالهای تحصیلی و مطابق با منطقهای که در زمان کنکور در آن حضور داشتهاند، به دولت تعهد خدمت داشته و مدارک آنها در گرو دانشگاه تا پس از اتمام این تعهد باقی می ماند و نیاز به آزاد سازی مدارک و ریزنمرات تحصیلی خود دارند. مدت زمان تعهد دانشجویان برای تحصیل رایگان بسته به منطقه ای که در هنگام کنکور کارشناسی داشته اند،متفاوت است.
دانشجویانی که در زمان کنکور منطقه یک بودند، به اندازه مدت زمان تحصیل خود نسبت به انجام تعهد وظیفه دارند و دانشجویان منطقه دو و سه به اندازه دو برابر مدت زمان تحصیل خود وظیفه دارند. یعنی دانشجویی که در منقطه یک در کنکور کارشناسی شرکت کرده است و 4 سال رایگان در کارشناسی تحصیل کرده است، 4 سال تعهد خدمت دارد و دانشجویی که منطقه دو یا سه بوده در زمان کنکور کارشناسی، و 4 سال تحصیل رایگان داشته است، 8 سال تعهد خدمت را داراست. در مورد کنکور کارشناسی ارشد و دکتری نیز چون منطقه بندی وجود ندارد، به همین سبب کلیه دانشجویان به میزان مدت زمانی که تحصیل رایگان داشته اند، تعهد خدمت دارند.
برای مثال : شخصی کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه صنعتی شریف سه ساله سپری کرده، پس سه سال تعهد خدمت دارد. و در ادامه مقطع دکتری مدت تحصیل پنج سال سپری کرده ، پس تعهد خدمت وی ۵ سال می باشد.
هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی وزارت علوم مبلغ مشخص و تعیین شده ای ندارد. چرا که این مبلغ براساس معیارهای مختلفی متفاوت می باشد. این مبلغ براساس سال ورودی شما به دانشگاه، رشته تحصیلی، تعداد ترم های تحصیلی شما و همچنین دانشگاه تحصیلی شما متغییر می باشد.
اولین گام برای آزادسازی مدارک تحصیلی تماس و یا مراجعه حضوری به امور فارغ التحصیلان دانشگاه مورد نظر است.
سوالات متداول :
سوال: من لیسانس ام را در دانشگاه تهران خواندم (۴ ساله) و سپس برای فوق لیسانس به صنعتی شریف و برای دکتری به صنعتی شاهرود رفته آم که تحصیلات تکمیلی من ۸ سال زمان برد وضعیت تعهد خدمت من چگونه است؟
جواب : در صورتی که شما قبولی منطقه یک لیسانس بودید ۴ سال بابت لیسانس و بابت تحصیلات تکمیلی بر اساس ورودی و تاریخ دفاع خود در مقاطع مختلف تعهد خدمت دارید. ( یعنی ۸ سال) .
سوال: آیا می تونم برم پول بدم ازادشه برای لاتاری میخوام؟
جواب : بله با امور فارغ التحصیلان تماس بگیرید.
سوال: من دانشگاه پیام نور حقوق خوندم کجا باید برم آزاد کنم؟
جواب : دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد نیاز به آزاد سازی مدارک دانشگاهی ندارند.
سوال: من دیپلم ام مدرسه دولتی بوده باید برم مدرسه؟
جواب : خیر ، فقط دانشگاه های دولتی روزانه.
سوال: من لیسانس ام دانشگاه آزاد بوده فوق ام رو رفتم فردوسی باید چیکار کنم؟
جواب: برای لیسانس مشکلی نیست، برای مقطع کارشناسی ارشد خود با امور فارغ التحصیلان دانشگاه فردوسی مشهد تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید